La llei òmnibus i les retallades

Ir abajo

La llei òmnibus i les retallades

Missatge  Carme Marcos el Dc 22 Jun 2011 - 4:09

"Es presentarà al Parlament una proposta de llei de simplificació de l'Administració, coneguda com a llei òmnibus, que modificarà 80 lleis. Dins d'aquest avantprojecte s'inclouen unes disposicions que afecten el món de la cultura, entre elles una sèrie de modificacions del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts), que pràcticament quedaria desmantellat, i d'altres organismes o entitats culturals. Aquesta nova llei no només preveu desmantellar el CoNCA, sinó també crear un ens paral·lel que aplegaria l'ICIC (Institut Cultural del CIC) i el que era abans l'Entitat Autònoma, però que només parla d'indústria i no de creadors. En fi, el diàleg i la independència que sempre s'havia pretès amb la creació del CoNCA quedarien totalment destruïts.

Davant l'allau de crítiques de tots els partits polítics, entitats i societat civil a aquesta proposta de llei que afecta molts sectors, es va allargar el termini d'al·legacions, previst inicialment per al 9 de juny. Des de moltes de les entitats que vam contribuir a crear el CoNCA amb la Plataforma per al Consell de la Arts i també des de la Plataforma 'No retalleu la cultura', s'han preparat un conjunt d'al·legacions que s'han presentat al Govern el día 20 de juny sobre algunes de les disposicions que afecten el món de la cultura.
Des de la mateixa plataforma 'NO retalleu la Cultura' s'ha elaborat també un document, al qual l'APIC s'hi ha adherit i en el que s'assenyalen les prioritats culturals que proposa la mateixa plataforma a la Llei de Pressupostos 2011."

CoNCA: http://www.conca.cat
ICIC: http://www.iccic.edu
Entitat Autónoma de Difusió Cultural: www.gencat.cat/cultura/EADC/
avatar
Carme Marcos
Admin

Cantidad de envíos : 499
Ubicació : Barcelona
Fecha de inscripción : 24/03/2009

http://www.cmarcos-ilustracion.blogspot.com

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum